
YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR VE TEKNOLOJİ KULLANIMI (SINIF ÖĞRETMENLERİ) EĞİTİCİ EĞİTİMİ KURSU
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde Dijital Beceriler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Dinamik Ders Dili (D3) Projesi kapsamında eğitici eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Branş bazlı yapılan eğitici eğitimleri, öğretmenlerin yenilikçi pedagojik yaklaşımları benimsemelerine ve dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunarak eğitim öğretim sürecini zenginleştirmektedir.
"Yenilikçi Yaklaşımlar ve Teknoloji Kullanımı Eğitici Eğitimi Kursu” adıyla sınıf öğretmenlerine yönelik planlanan iki eğitim tamamlandı. 16-20 Aralık 2024 tarihleri arasında Eskişehir'de gerçekleştirilen eğitimde 56 eğitmene, 12-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirilen eğitimde ise 33 eğitmene proje kapsamında sertifikaları verildi. Türkiye'nin farklı illerinden toplam 89 sınıf öğretmeni "Yenilikçi Yaklaşımlar ve Teknoloji Kullanımı Eğitici Eğitimi Kursu"nu tamamlayarak Dinamik Ders Dili Projesi (D3) kapsamında mahallî eğitimler vermek için eğitici eğitmeni olma hakkı elde etti.
Eskişehir’deki program, İl Millî Eğitim Müdürü Vekili Muammer Demirkan ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan'ın açış konuşmalarıyla başladı. Ardından Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin Temel Eğitim Sayısal Dersleri ve Matematik (1-4) Dersi Öğretim Programı Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Veli Toptaş tarafından TYMM kapsamında hazırlanan ilkokul dersleri öğretim programı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Hazırlanacak olan teknoloji odaklı öğrenme senaryolarında yeni öğretim programında dikkat edilecek hususlara değinildi. Teknolojinin öğretmenler tarafından etkin ve yenilikçi olarak kullanımını desteklemek amacıyla düzenlenen kursta, ilkokul derslerinde kullanılabilecek web araçları ile uygulamalar yapıldı.
Kursun devamında katılımcılara yenilikçi yaklaşımlarla teknoloji odaklı öğrenme senaryoları tanıtılarak örnek senaryolar incelendi. Gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile gruplar hâlinde öğrenme senaryoları hazırlandı. Beş gün süren Yenilikçi Yaklaşımlar ve Teknoloji Kullanımı Eğitici Eğitimi Kursu, yapılan değerlendirme sınavıyla sona erdi.